http://mekka.maskinsektionen.com/wp-content/uploads/2017/02/sigma-320x320.jpg

Produkt- & Produktionsutveckling

Sigma


Om oss

Sigma Industry South är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna. Med lokal närvaro, lång branscherfarenhet, ett stort engagemang samt fokus på kvalitet och hög effektivitet erbjuder vi konkurrenskraftiga ingenjörstjänster inom teknik och utveckling.
Leveransen sker på två sätt: antingen genom kompetens på plats hos kund – eller som projektåtaganden, där vi koordinerar kompetens på våra lokala kontor i samordnade leveranser.
I syd skapar vi ett regionalt utvecklingscentrum med huvudkontor i Lund och lokala kontor i Helsingborg, Halmstad, Hässleholm, Jönköping och Växjö.
Sigma Connectivity är den Lundabaserade projektpartnern för kundernas lokala eller globala produktprojekt. Med ledande ingenjörer inom teknik, tillverkning och inköp i kombination med fullskalig test- och labbmiljö erbjuds de anställda en spännande och utvecklande karriär inom företaget. Från idé till säljbar produkt inom ett och samma företag. Kontor i Lund, Malmö, Warszawa och San José.
Som konsult hos oss på Sigma får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån för att nivån ska bli så utvecklande och rolig som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte.
Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar där gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som skapar trivsel. Våra konsulter är vår ”produkt” och vi lägger därför mycket energi på att låta våra medarbetare utvecklas och växa i yrkesrollen. Genom vår stora variation av kunder från flera olika branscher och en tät kontakt med närmsta chef får du möjlighet att växa inom det område du brinner för.

Därför Sigma
• Långsiktigt fokus på våra kunder och medarbetare, inte på börskurs
• Kvalitet och väl genomförda arbeten
• Stark lokal närvaro och global leveranskapacitet
• Komplett leverantör av tekniska konsulttjänster

Våra tjänsteområden
• Automationsteknik
• Elkonstruktion
• Produktutveckling och mekanisk konstruktion
• Produktionslogistik
• Produktionsteknik
• Projektledning
• QA & validering
• Tekniska beräkningar
• Tekniskt inköp
• Teknisk provning, validering och verifiering

Exempel på branscher vi arbetar med
• Energibranschen
• Fordonsindustri
• Förpackningsindustri
• Försvarsindustri
• Komponent- och maskinindustri
• Konsumentprodukter
• Livsmedelsindustri
• Läkemedelsindustri och medicinteknik
• Telekomindustri
• Möbelindustri


Fyra frågor till en Sigmaingenjör

Varför började du jobba på Sigma?
Svar: Jag ville komma åt entreprenörsandan och den lösningsorienterade kulturen som Sigma har

Vad utmärker Sigma som arbetsgivare?
Svar: Medarbetare och familjen är det viktiga för att bygga en bra arbetsplats och Sigma värnar om just detta

Vad händer klockan 15.00 på en fredag hos er?
Svar: Fredagsfika med god stämning och trevlig atmosfär

Vilken är din främsta lärdom av att ha arbetat på Sigma?
Svar: Att det skiljer sig mycket från företag till företag vad gäller kultur, hur saker görs och snabbheten i organisationer och vad som anses vara viktigt.

MASKINARE

Hos oss

Som civilingenjör inom Maskinteknik på Sigma Industry eller Sigma Connectivity erbjuds du en karriärspartner som anpassar och utvecklar arbetsuppgifterna tillsammans med dig som anställd. Genom vårt samarbete med över 90 kunder i regionen och fler globala världsföretag, är arbetsuppgifterna oändliga och bredden stor. Allt från senaste tekniken med 3D-printing och finmekaniska, interagerande delar till grovmekanik och tyngre applikationer är områden som vi behärskar och levererar inom.
Med Sigmas storlek finns goda möjligheter för en långvarig karriär och områden som tekniskt inköp, projektledning, automation eller processindustri är aldrig långt borta. Vi matchar rätt person med rätt kund och intresseområde!

Johan Elfström
”Mig triggar man lättast med personliga mål, förra året genomförde jag en Svensk Klassiker och i år satsar jag på att springa milen under 40 minuter.
Jag läste till civilingenjör inom Design och Produktutveckling i Linköping och började därefter direkt på Sigma Industry. Mitt första uppdrag var för ergonomiavdelningen på Volvo Cars med en konkurrensanalys inför utvecklingen av en modell för den kinesiska marknaden. Vi genomförde 3D-scanning på plats i Shanghai och samlade data om konkurrenternas modeller.
Som Egenskapsansvarig – Attribute Leader ansvarar jag idag för att bilen uppfyller de krav som satts. I jobbet lär man sig mycket om hela bilen, allt från framlyktor till ytor under lastgolv. Det roliga är att vara med och påverka, så att kunden får en så bra bil som möjligt.
Förutom att använda Catia för att göra analyser, tex av hur stora knappar eller handtag bör vara för att fingrarna ska få plats, använder jag mig av 3D-glasögon och tre skärmar där man får chans att sitta ”inne i bilen” fast i en virtuell värld. Detta gör det enkelt att utvärdera sikt ur bilen innan bilen är tillverkad.
Det känns speciellt att jobba på Sigma Industry då organisationen är platt och ledningens stolthet och glädje sprids snabbt. Att komma in på kontoret känns mer som att träffa sitt kompisgäng. Jag kom in tidigt i uppstarten och ser bara mer och mer folk med gemensamma faktorer, socialt begåvade samt en drivande personlighet.”

Mikaela Söhnchen
”Jag har en stor passion för äventyr och att kunna förvandla vardagen till något mer än att jobba, äta och sova. Jag värderar högt den frihet jag har som konsult på Sigma och de fantastiska äventyr jag fått uppleva, det senaste var att springa 30 mil på 15 dagar i Österrikiska alperna.
För mig fungerar passionen och drivkraften i mitt privatliv på samma sätt i mitt yrkesliv. Att gå till jobbet skall innebära samma möjligheter till utmaning och stimulans. Att kunderna på köpet uppskattar det extra engagemang och driv som det medför har hjälpt mig till nya spännande uppdrag. Min utbildning inom olika CAD-verktyg och tidigare teknisk gymnasieutbildning hjälpte mig komma in i en bransch där förändring, nytänkande och problemlösning krävs, precis som för en äventyrare!
Spännande uppdrag, frihet och passion har gjort att jag valt att arbeta på Sigma Industry.”


Vi erbjuder


Exjobb
Internship
Traineeprogram
Utomlands
Sommarjobb
Deltid under studier

Fakta

Antal anställda
Sverige: 750
3000+ inom hela Sigma

Verksamma i
Lund, Malmö, Helsingborg, Halmstad, Hässleholm, Karlskrona, Växsjö, Jönköping

Anslut

Med oss
Morgondagens teknikutvecklare redan idag – Expect a better tomorrow


Kontakta oss

M.Sc. Dick Stenebo, Manager Mechanical Engineering
dick.stenebo@sigma.se
070-670 61 77